Voorbeelden en werkwijze

Werkwijze
Een boek schrijven vraagt veel tijd. Ik schrijf de boeken op basis van interviews. Elk interview duurt ongeveer 3 uur. Voor dat interview kom ik naar jou toe. Daarna werk ik de tekst uit. Als het kan letterlijk, zodat ik de eigen woorden van de geïnterviewde later in het verhaal kan gebruiken.
De uitgewerkte interviews zijn de basis voor het verhaal.
Zodra ik klaar ben met schrijven, gaat de vormgever aan de slag en daarna de drukker.
We maken samen het boek dat past bij jouw verhaal: opdrachtgever (jij dus!), schrijver, vormgever en drukker. Zo wordt het echt jouw boek!

 

1. Kennismaken
Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we samen welke boekvorm het best past bij jouw verhaal. Dat gesprek is bij jou op kantoor of thuis. Ik kom naar jou toe.
Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. Het gesprek is bedoeld om te kijken of wij bij elkaar passen. En zo ja, hoe we het verhaal gaan schrijven. We bespreken wie informatie kan leveren. Welke informatiebronnen er nog meer zijn, En welke periode we gaan beschrijven. Na afloop van dit gesprek maak ik een plan van aanpak en een offerte.

 

2. Interviews
De basis van het verhaal komt uit de interviews. Een interview duurt ongeveer drie uur. Het aantal interviews dat nodig is voor het boek, bepalen we samen.

3. Uitwerken en terug kijken
De uitgewerkte tekst stem ik af en we bepalen dan samen wat er in het boek komt en wat niet. Zo kun je tijdens het interview vrijuit vertellen. En wat je vertelt, blijft tussen ons.

4. Vormgeving
Zijn we klaar met de tekst, dan zoeken we foto’s uit. Daarna start de vormgever. Zij maakt het boek en de omslag en presenteert die aan jou. Na jouw akkoord, gaat alles naar de drukker. Twee weken later heb je dan “jouw verhaal in een boek” in handen.

 

Vorm en prijzen

Het boek kan in vele vormen en oplagen worden gemaakt. Ook dat is maatwerk. We kijken wat het beste past bij jouw verhaal. Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden, heb ik er hieronder een paar uitgewerkt.

Kort maar krachtig
Een voorbeeld is een kort maar krachtig boek in A5 formaat, staand gedrukt, met een harde kaft met foto en gebonden met een WireO. Dit boek heeft een omvang van 20 pagina’s, gebaseerd op één interview van ongeveer 3 uur. In het midden van dit boek komen 4 pagina’s met foto’s. Deze foto’s worden full color gedrukt.
Deze uitgave kost 850 euro. Extra exemplaren van het boek zijn 30 euro per stuk.
Dezelfde opzet digitaal is goedkoper en kost 750 euro.
Alle prijzen zijn inclusief één correctieronde na het interview en één eindcorrectie van de drukproef.
De productietijd is maximaal 10 weken.

 

Uitgebreid
De prijs voor een uitgebreider boek met jouw verhaal is 2.495 euro. De omvang van dit boek is ongeveer 60 pagina’s. In dit boek komen zo’n 20 foto’s op 8 pagina’s midden in het boek. De foto’s worden full color afgedrukt.
De informatie voor dit verhaal komt uit drie interviews van ongeveer 3 uur.
Van de uitgebreide versie van het boek krijg je voor dit bedrag 3 exemplaren. Extra exemplaren kosten 25 euro per stuk. De digitale versie is goedkoper en kost 2.400 euro. De productietijd is maximaal 15 weken.

Luxe
Voor een luxe uitvoering van jouw verhaal in een boek rekenen wij 3.995 euro. Je moet dan denken aan een boek van ongeveer 100 pagina’s. In dit boek komen 12 pagina’s met zo’n 35 foto’s in een midden katern. Deze foto’s en illustraties worden full color afgedrukt. In deze prijs zijn 5 interviews van ongeveer 3 uur opgenomen. Je krijgt voor dit bedrag 5 exemplaren van het boek. De extra exemplaren van deze uitgave zijn eveneens 23 euro. De digitale versie is goedkoper en kost 3.895 euro.
De productietijd van de luxe versie is maximaal 22 weken.

Foto’s en illustraties
Bij bovengenoemde prijzen gaan we ervan uit dat de foto’s en illustraties digitaal worden aangeleverd en van voldoende kwaliteit voor drukwerk. De foto’s worden full color gedrukt op een katern midden in het boek.