Tok tok tok

“Tok tok tok” hoor ik.
Ik kijk ietwat geïrriteerd op, omdat ik het dossier van het Centrum voor Veilig wonen nog een keer na zit te lezen op mijn scherm.
“Tok, tok, tok”.
Nog een keer!
Ik kijk op en kijk naar buiten.
En daar zit ze.
Ze hipt heen en weer voor het raam.
Dan blijft ze stil zitten en kijkt me recht in mijn ogen.
Ze vliegt weg.
Tegelijkertijd klinkt er in het huis “Yvonne, Yvonne, kom eens kijken!”
Ik sta op en loop in de richting van de stem.
Kijk dan: ze wipt al de hele tijd met me mee.
Ze begon in de keuken, zat toen voor het badkamerraam en nu hier (mijn atelier/hobbykamer).
Mijn vriendin en ik kijken elkaar aan: wat raar hè!
“Ze kijkt je echt aan!”, zegt mijn vriendin.
Ja zo voelde het voor mij ook.
Ik loop terug naar mijn kantoor en ga zitten.
“Tok, tok, tok!” weer!
En ze zit er weer en kijkt ons aan.
Ik roep mijn vriendin en ook zij komt snel naar het kantoor.
“Snel, geef me mijn camera, daar achter de deur”, zeg ik tegen haar, bang om me te bewegen en het vogeltje weer weg te jagen.
Snel een foto gemaakt.
Ze blijft bij ons.

 

“Vink (Fringilla coelebs)
De vink staat symbool voor variatie, nieuwe ervaringen en zang.
Het vinkenteken staat voor: het is gedaan.”
Tom Westeneng

Elyn het elfje

Elyn het elfje

Helemaal achterin Tuinland, in wat vroeger nog gewoon een tuin was, staat een honderd jaar oude boom. In deze oude boom is een boomhuis met wel 1.000 kamers. En in één van deze 1.000 kamers woont Elyn het elfje. Elyn werd wakker en wreef in haar oogjes. Ze rekte zich...

Samen lopen we richting de zon

Samen lopen we richting de zon

Als we linksaf gaan vliegt er een buizerd voor ons uit met een muis in zijn snavel (spartelde hij nou nog?!). En als we eenmaal de bult voorbij zijn schijnt de zon verrassend fel op ons. "Trpfff trpfffff", hoor ik de nagels van Lara's poten in het veld. Ik doe mijn...

837 stappen

837 stappen

Van de voordeur tot wat wij de "Schapenweg" noemen. Ik loop vanmorgen vroeg over dit betonpad tussen de akkers en luister naar het ingesproken Whatspp bericht van een lieve vriendin. Het bericht gaat over een keuze, die zij heeft gemaakt. Een mooie keuze, een goede...

Afsluitdijk zondagochtend

Afsluitdijk zondagochtend

"Ik ben zo moe", zeg zij tegen hem. Hij draait zijn koppie wat naar achteren en zegt: "Het is nog maar een klein stukje lieverd. Zie je daar die brede zwarte strook? Met aan weerszijden een groene? En daarna dat blauw? Daar vliegen we heen...

Tranen

Tranen

Ze lopen samen langs mijn statafel op de beurs en ik zie dat haar blik wordt getrokken door de houten bak met steentjes die op de tafel staat. Ze kijkt mij even aan en kijkt weer naar de bak en dus zeg is: “u mag er eentje uitzoeken als u wilt!” “Oh echt!?...

Vrouwenliefde; de liefde van twee vrouwen

Vrouwenliefde; de liefde van twee vrouwen

Vanaf de rand van het bos keek ze naar het kleine huisje. De oudste zoon, Haderik, scharrelde rond het huis en verzamelde afgewaaide takken voor het haardvuur. Zijn jongere zusje hielp hem zo goed als ze kon. Binnen hoorde ze de een na jongste...

Angst in de nacht

Angst in de nacht

Angst in de nacht Ze schrikt wakker. Haar adem stokt in haar keel. Ze durft niet meer in te ademen. En eigenlijk ook niet meer uit te ademen. Dat maakt immers net zo veel geluid! Zelfs lucht laten ontsnappen, via haar neus, zou te veel geluid maken. Ook bewegen durft...

Vlinder

Vlinder

Dit verhaal is niet door mij geschreven. Wel door mij gekoesterd. Vandaar dat ik het hier met jullie deel. Het is het verhaal van de vlinder. Vlinder Een fotograaf bestudeerde nauwlettend de geboorte van een vlinder. De vlinder probeerde uit alle macht uit de cocon te...

Alleen en niet eenzaam

Alleen en niet eenzaam

Alleen en niet eenzaam Het is druk in het restaurant. Aan de meeste tafels zitten stelletjes, gezinnen of groepen vrienden. De vrolijke obers rennen, grappen makend, heen en weer tussen de tafels. De ene keer met bladen vol met drankjes. De andere met schalen vol...

Onze grote, kleine man

Onze grote, kleine man

Onze grote, kleine man Vaak was hij sterk. Sterker dan zijn oma. Sterker dan ik. Soms was hij stoer. Stoerder dan papa. Stoerder dan opa. Meestal was hij vrolijk. Vrolijker dan zijn zusjes en broer. En soms… Soms hoorden wij hem de trap af komen. Haartjes nog nat van...